Εφαρμογές

ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ

01

Ηλιακός θερμοσίφωνας

Αποτελεί τη πιο διαδεδομένη μορφή ηλιακού συστήματος παγκόσμια. Εξασφαλίζει έως 90% του ζεστού νερού δωρεάν. Τα νοικοκυριά που χρησιμοποιούν ηλιακό θερμοσίφωνα εξοικονομούν 500.000.000 € κάθε χρόνο.

02

Ηλιακά συστήματα με αντλία

Η τοποθέτηση της δεξαμενής ζεστού νερού σε διαφορετικό χώρο επιτρέπει την ευκολότερη έντακη του ηλιακού συστήματος στο κτίριο.

03

Ηλιακή θέρμανση

Η ηλιακή θέρμανση μπορεί να καλύψει αποδοτικά μεγάλο μέρος των αναγκών του κτιρίου σε θέρμανση (25%-80%), ιδιαίτερα σε κτίρια σχεδόν μηδενικής κατανάλωσης ενέργειας ΝΖΕΒ

04

Ηλιακή Ψύξη

Πολλά υποσχόμενη τεχνολογία με εφαρμογές σε ξενοδοχεία, κτίρια γραφείων, αεροδρόμια, super market κ.α. Το έργο στη βιομηχαία καλλυντικών ΣΑΡΑΝΤΗΣ λειτουργεί άριστα περισσότερο από 20 χρόνια.

05

Βιομηχανικές εφαρμογές

Δεκάδες εφαρμογές ηλιακών συστημάτων σε Ελληνικές βιομηχανίες και εκατοντάδες παγκόσμια συνεισφέρουν στη μείωση του ενεργειακού αποτυπώματος και βοηθούν στην απεξάρτηση απο το αέριο και το πετρέλαιο. Μια από τις μεγαλύτερες εγκαταστάσεις παγκόσμια με συνεισφορά Ελληνικής τεχνολογίας.

06

Ηλιακή Τηλεθέρμανση

Η ένταξη ενός ηλιακού πεδίου σε δίκτυο τηλεθέρμανσης μπορεί να εξασφαλίσει μεγάλο μέρος των αναγκών από τον ήλιο ιδιαίτερα τους μήνες με αυξημένη ηλιοφάνεια. Αν ενσωματωθεί και αποθήκευση μεγάλης διάρκειας μπορεί να αυξηθεί ακόμη περισσότερο.

Συνέχεια ανάγνωσης

Δέσμευση

Ελληνικό χρώμα έχει η παρουσίαση της Δέσμευσης της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Θερμικής Ηλιακής Ενέργειας (Solar Het Europe) μέσω του προέδρου της κυρίου Κώστα Τραβασάρου και της έντονης συμμετοχής του εγχώριου κλάδου παραγωγής ηλιοθερμικών προϊόντων που εκπροσωπείται από την ΕΒΗΕ.

Εξοικονομώ- Αυτονομώ

Αναβαθμισμένη η συμμετοχή των Θερμικών Ηλιακών Συστημάτων στο νέο επιδοτούμενο πρόγραμμα Εξοικονομώ - αυτονομώ.
Όπως διαπιστώνετε στη προδημοσίευση του οδηγού
• καθίσταται πλέον υποχρεωτική η τοποθέτηση ηλιοθερμικού συστήματος όπου δεν υπάρχει
• Δημιουργούνται 3 νέες κατηγορίες ηλιοθερμικών συστημάτων με αύξηση της δαπάνης από τα 1.100 € στα 1.250 και 1500 € για συστήματα με χωρητικότητα από 136-185 λίτρα και μεγαλύτερη από 185 λίτρα αντίστοιχα. Επίσης υπήρξε μια μικρή μείωση της δαπάνης από 1.100 € σε 1.000 € για συστήματα με χωρητικότητα μικρότερη των 135 λίτρων.
• Άρθρο του Solarthermalworld  

Powered by AID360 Limited Hong Kong